Sağlık

Homeopati Nedir, Homeopati Nasıl Etki Eder?

Homeopati Nedir, Homeopati Nasıl Etki Eder?

Homeopati; yaklaşık 200 sene önce Dr. Samuel Hahnemann tarafından geliştirilip dünyaya yayılan bir tedavi yöntemidir. Homeopatinin temel ilkesi “benzeri benzer ile tedavi” dir. Bu ilkeye göre, sağlıklı kişilerde hastalık belirtisi oluşturabilen bir maddenin düşük dozları, hasta olan kişide bu belirtileri yok ederek iyileşmeyi sağlayabilir. Tedavinin amacı; güvenilir, ılımlı ve hastaya zarar vermeyecek yollarla hastalığı kökten iyileştirmektir.

Hastaya uygulanan Homeopatik ilaçların düşük dozda ve hastalık belirtilerine benzer olması ve tek doz olarak kullanılması, tedavinin temel kurallarını oluşturur. Ayrıca; Homeopati uzmanının, verdiği ilaç hakkında derin bir bilgiye sahip olması gerekmektedir. Aynı hastalığa farklı kişiler farklı tepki gösterirler. Bu anlamda Homeopati, “Hastalık diye bir şey yoktur, hasta vardır” yaklaşımıyla ve kişiye özgü olarak uygulanır.

Homeopati’nin Etkisi Nedir?

Hastalık belirtisini bastırmaya yönelik olarak, tedavi yöntemleri yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu tip tedaviler, vücudun kendini iyileştirme özelliğine zarar verir. Sonuç olarak da, organizma dışarıdan destek almadan hastalıkla mücadele edememeye başlar. Hastalıkla benzer etkiler oluşturan Homeopatik ilaçları ise vücudun kendisini iyileştirme özelliğini (yaşam gücünü) harekete geçirebilir. Organizmanın bu mükemmel gücü, hastalık belirtilerinin yok edilmesini ve iyileşmeyi doğal yollarla sağlar.

Homeopati

Homeopatinin kurucusu olan Dr. Samuel’e göre, “hastalık, bireydeki belirtilerin tümüdür. Yaşam gücünün dengesindeki bozulmanın dışa vurumu ise Semptomlar’ dır. Homeopatik tedavilerle yaşam gücü dengelenir ve böylece hastalığın Semptomları ortadan kalkar. Bu sayede hastalık da bütünüyle iyileşmiş olur. Yok edilen hastalık, sağlık demektir.”

Homeopatik ilaç, temel ilkelere uyarak verilir ve kişinin yaşam gücünü uyararak dengeler. Bu sayede hastalık belirtileri baskılanmadan yok edilir. Zaman geçtikçe hasta tamamen iyileşir ve yaşamın uyum içindeki akışını tekrar hissetmeye başlar. Homeopatik ilaçlar; hayvanlar, bitkiler, hastalıklı dokular ve mineraller gibi doğal kaynaklardan elde edilmektedir. Belirli oranlarda seyreltilerek, etkisini gösterecek en düşük dozda hastaya uygulanır. Şuan yaklaşık 3 bin adet Homeopatik ilaç mevcuttur. Bu ilaçlar alışkanlık yapmaz ve yan etkileri de yoktur. Yetişkinlerde uygulanabildiği gibi, her yaştaki çocuklarda, bitkilerde ve hayvanlarda güvenle kullanılabilir.

Homeopati Tedavisi Nasıl Yapılır?

İlk görüşme (anamnez) esnasında, doğru ilacın belirlenmesi için hasta hakkında gerekli olan her ayrıntı bilinmek istenecektir. Bundan dolayı hastayla olduğu kadar, hastanın ailesinin şuan ve geçmişteki sağlığı hakkında da bazı sorular yöneltilecektir. Hasta, kendisine önemsiz ya da olağandışıymış gibi gelen herhangi bir durumu anlatmaktan çekinmemelidir. Doğru bilgiler verilerek uzmana yardımcı olunması gerekir. Anamnez, 1 saat veya daha fazla sürebilir.

Homeopat uzmanı hastaya, dilin altında eriyebilecek veya suyla hazırlanacak olan solüsyon için küçük bir ilaç verecektir. Bu ilaçları almadan 20 dakika önce ve içtikten 20 dakika sonra dişlerin fırçalanmaması gerekir. Ayrıca, su ve sigara da dâhil olmak üzere oral yolla hiçbir şey alınmamalıdır. Homeopati tedavisi sırasında mentollü sakız, kozmetik ürünler ve diş macunu kullanılmamalı, nane içeren yiyecekler, biberiye, papatya ve adaçayları ile kahve tüketilmemelidir. Çünkü bunların güçlü kokuları, ilacın etkisini azaltabilir veya yok edebilir. İleri bir zamanda kullanılmak üzere verilen ilaç, ışıksız ve serin bir yerde saklanmalı, aynı zamanda keskin kokulu maddelerden uzak tutulmalıdır.

Homeopati Nedir?

Homeopati Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Tedavinin süresi, hastalığın derecesine bağlıdır. Akut hallerde iyileşme dakikalar içinde olabilir, fakat mide ülserinde olduğu gibi aylarca süren şikâyetler hemen ortadan kaldırılamaz. Bir takım şikâyetler ise daha hızlı iyileşebilir. Homeopati hastalığı içeriden dışarıya doğru gelişmektedir. Tıpkı deri hastalıklarında yaşandığı gibi, bu hastalıkta da yüzeysel bulguların ortadan kalkması en son aşamada gerçekleşir. Güvenilir ve yan etkileri olmayan bir yolla tedavi uygulandığı unutulmamalı ve sabırlı olunmalıdır.

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN