Teknoloji

2017’nin En İyi Free (Ücretsiz) Antivirüsleri Hangileridir ve Özellikleri Nelerdir?

2017’nin En İyi Free (Ücretsiz) Antivirüsleri Hangileridir ve Özellikleri Nelerdir?

Bilgisayarınızda zararlı yazılımlara yönelik herhangi bir korumanız mevcut değilse, nasıl bir cesaret sergilediğinizin farkındasınızdır. En iyi antivirüs yazılımlarına para ödeyerek sahip olabileceğinizi düşünebilirsiniz, bu konuda hakkınız da var, fakat hem ücretsiz, hem de çok iyi ücretsiz antivirüs programları da mevcut. Buna rağmen her ücretsiz programda olduğu gibi, ücretsiz olarak dağıtılan antivirüs uygulamalarını da yüklerken, beraberinde gelen gereksiz yazılımları yüklemenizi tavsiye etmiyoruz. Yazılımların birçoğunu kurarken bütün adımları süratli bir şekilde geçeceğiniz varsayılıyor. Bu nedenle bilgisayarınıza istenmeyen yazılımları yüklememek için her adımı dikkatli bir şekilde inceleyin.

Antivirüs

İstemediğiniz yazılımları kaldırma amacı olan bir program yüklerken, sisteminize istenmeyen diğer yazılımların yükleniyor olması mantıksız, fakat ücretsiz programların büyük bir bölümünde durum böyle. İşte sizin için seçtiğimiz en iyi free antivirüs yazılımları ve özellikleri;

Avira Free Antivirüs

Avira Antivirüs

Ücretsiz antivirüsler arasında en iyi programlardan biridir, ayrıca süresiz olarak ücretsiz kullanım imkanının dışında Türkçe desteği de bulunuyor. Belirli zamanlarda ekranın sağ alt kısmında reklamlar çıkıyor, fakat bu kullanıcıya rahatsızlık veren bir durum değil. Kolayca reklamı kapatıp normal kullanıma devam edebiliyorsunuz. Avira antivirüs, sık sık güncellenmesi nedeniyle koruma sistemini daha güvenli bir hale getirmektedir. Ayrıca anlık koruma özelliği ile daima tetikte olan bir antivirüs yazılımına sahip oluyorsunuz.

Advanced SystemCare

Advanced SystemCare

Bu program, her ne kadar antivirüs özelliklerine sahip olsa da, esasında bir sistem optimize etme programıdır. Sistemde bulunan hataları tespit ederek, ilgili hataları gideren bir yazılım olan Advanced SystemCare, casus yazılım kaldırma, güvenlik analizi, disk birleştirme ve hata onarma gibi işlemleri de yapabiliyor. Bu optimizasyon fonksiyonlarını içerdiği için, kullanıcının ihtiyaç duyabileceği her özelliği sunuyor. Böylece hem sisteminizde tarama yapabiliyor, hem de optimizasyon ayarlarını gerçekleştiriyorsunuz. Advanced SystemCare programının öne çıkan bazı özellikleri şunlardır;

  • Sisteme fazla yük bindirmiyor, RAM ve CPU kullanımını minimum seviyede tutuyor.
  • Gelişmiş virüs tarama motoru bulunuyor.
  • Kullanıcıya çok kolay bir arayüz imkanı sunuyor.
  • Program kaldırma seçeneklerine sahip.
  • İstenmeyen araç çubuklarını (toolbar) kaldırıyor.
  • Güvenlik açıklarını tespit ederek bunları yok ediyor.

BitDefender Antivirüs Free Edition

BitDefender Antivirüs Free Edition

Zararlı ve casus yazılımlara, çevrimiçi (online) güvenlik tehditlerine karşı koruma özelliği olan BitDefender, sessiz ama güçlü antivirüs programları arasında bulunuyor. Bu yazılım, kötü niyetli kodları belirlemek için birkaç yöntem kullanıyor. Bu yöntemler arasında; bağlantıların taranması, yazılım davranışlarının takip edilmesi, bilgisayar açılırken boot sektörünü taraması ve daha önce hiç görülmemiş virüsleri bulması gibi fonksiyonlar mevcuttur. Zahmetsiz ve reklamsız bir program olan BitDefender, bilgisayarınızda başka işlerle uğraşırken sizi meşgul etmeme özelliğine de sahip.

360 Internet Security

360 Internet Security

Kapsamlı bir antivirüs yazılımı olarak karşımıza çıkan 360 Internet Security ile sisteminizi bütünüyle tarayabilir ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilirsiniz. Gerçek zamanlı bir koruma sağlayan bu yazılım ile internette gezerken karşılaşabileceğiniz tehditler hemen önleniyor. 360 Internet Security programının öne çıkan bazı özellikleri şunlardır;

  • Sistemi yormayan ve hızlı çalışan yapı,
  • Mevcut virüsleri silme,
  • Çevrimiçi gizlilik koruma,
  • Güvenli internet dolaşımı,
  • Kullanıcı dostu arayüz.

Panda Free Antivirüs 2016

Panda Free Antivirus 2016

Bu yazılım bulut tabanlı olarak çalışıyor ve işlem gücünün gerektiği görevleri kendi sunucusu üzerinde yapıyor. Bilgisayarınız üzerindeki yük, bu sayede azalıyor. Basit kullanımı ve gerçek zamanlı koruma özelliği ile Panda, en iyi antivirüs seçenekleri arasında yer almaktadır.

Ad-Aware Free Antivirüs+

Güvenlik yazılımı firmalarının birçoğu gibi, Lavasoft’da ücretsiz olan bu programı ücretli sürüme yükseltmeniz amacıyla sunuyor. Bundan dolayı araç içerisinde dijital dosya temizleyicisi, olta saldırısı koruması ve ebeveyn denetimleri gibi bazı gelişmiş fonksiyonlar mevcut değil. Ad-Aware Free Antivirüs+ programının sunduğu özellikler arasında; zararlı yazılımlara karşı koruma, indirmeleri tarama ve güvenli gezinti gibi fonksiyonlar mevcut.

AVG Antivirüs Free 2016

Şayet sessiz çalışan programları tercih ediyorsanız, karşınıza sürekli uyarı çıkaran AVG yazılımı size uygun olmayabilir, fakat AVG’nin alanında çok iyi olduğunu söylemekte fayda var. Ana ekranı çok kolay anlaşılan AVG Antivirüs, kullanıcıyı yalnızca indirilen tehditlerden değil, kötü niyetli bağlantılardan da koruma özelliğine sahiptir. Bu yazılımın en iyi özelliklerinden biri, telefon kullanarak bilgisayarın uzaktan virüslere karşı taranabilmesidir. Ücretli sürümünde daha güçlü koruma özellikleri mevcut, ancak ücretsiz sürümü de birçok kullanıcı için yeterli güvenliği sunmaktadır.

MalwareBytes Anti-Malware

Bu yazılımı dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz, fakat gerçek zamanlı koruma fonksiyonu, zararlı engelleme özelliği ve hyper-scan modu 14 gün sonra devre dışı kalıyor. MalwareBytes, diğer antivirüs yazılımlarının kaçırdığı virüsleri tespit edip kaldırmakla ünlü, ancak süre dolup ücretsiz sürüme geçildiğinde saldırılara karşı daha güçsüz bir hale geliyor.

SpyBot Search and Destroy

SpyBot Search and Destroy

Virüslerle mücadele eden programların en tecrübelilerinden olan SpyBot Search and Destroy, free sürümünde virüs taraması gerçekleştirmiyor, ancak casus yazılımları, adware’leri ve diğer zararlı yazılımları tespit edip başarıyla kaldırıyor. Bu programın bir sistem koruma yazılımı olmaktan ziyade, onarım aracı olduğunu söylemek mümkündür. SpyBot’u indirirken nereden indirdiğinize dikkat etmelisiniz, çünkü programın sahte sürümleri sisteminize zarar verebilir.

Avast Free Antivirüs 2016

Avast Free Antivirus 2016

Uzun zamandan beri bilgisayarları koruyan programlardan biri olan Avast’ın free sürümü, oldukça hızlı ve çok da hafif. Program, antivirüs korumasını wi-fi ağının zayıf noktalarını belirleyebilen ev ağı izleme fonksiyonları ve kullanımı oldukça basit olan bir parola yöneticisi ile gerçekleştiriyor. Ücretsiz yazılımların birçoğunda olduğu gibi, Avast’ta da bütün özellikleri ücretsiz şekilde kullanamıyorsunuz. Spam filtresi ve olta saldırısı gibi özellikleri kullanmak için ücretli sürüme gerek duyuluyor, fakat ücretsiz sürümü de gayet kapsamlı ve yeterli.

Check Point ZoneAlarm Free Antivirüs + Firewall

Bu program, ücretsiz güvenlik programları arasında ön plana çıkan en iyi yazılımlar arasında bulunuyor. Sistem performansı ve kullanım skoru oldukça iyi olan ZoneAlarm, hatalı pozitif konusunda Windows Defender’ın hemen arkasından geliyor ve bilgisayarı kesinlikle yavaşlatmıyor. Avast ve AVG kadar olmasa da, ZoneAlarm da oldukça iyi bir koruma sağlıyor. AV-Test tarafından Ocak ayında yapılan testlerde bilinen tehditlerin %99’unu tespit ederek çok büyük bir başarı kazandı. Sıfır gün tehditleri testlerinde ise %93 gibi bir oran yakalayarak, diğer programların biraz gerisinde kaldı. Bu yazılım mükemmel olmasa da, gayet iyi bir antivirüs programı. Düşük güçlü bir PC’niz varsa tercih edebilirsiniz, fakat AVG’nin daha iyi bir seçim olacağını söyleyebiliriz.

Emsisoft Emergency Kit

Antivirüs programlarının birçoğu, casus yazılımları ve virüsleri bilgisayar sistemini etkilemeden önce durdurmayı hedefliyor. Emsisoft Emergency Kit programı ise, bilgisayarınızın başına istenmeyen bir durum geldikten sonra kullanabileceğiniz bir programdır. Taşınabilir bir yapıya sahip olan yazılım, 200 MB RAM gibi düşük bir sisteme ihtiyaç duyuyor. Emsisoft Emergency Kit, virüs bulaşan bilgisayarların çoğunu yeniden hayata döndürme gibi bir yeteneğe sahip.

Hijack This

Piyasaya ilk sürüldüğü zaman Trend Micro tarafından geliştirilen, günümüzde ise SourceForge sitesinden indirilebilen Hijack This, PC sisteminin detaylı bir raporunu oluşturuyor. Böylece zararlı yazılımlar ve potansiyel diğer sorunlar kullanıcının kendisi tarafından tespit edilebiliyor. Bu program, yalnızca uzman kullanıcıları hedefliyor ve PC’de nelerin olup bittiğini göstererek bir işlem yapılmasını sağlıyor. Hijack This, yanlış kullanıcının elinde felaketlere neden olabileceği için, tecrübeli kullanıcılar tarafından kullanılması gereken bir yazılım olarak ön plana çıkıyor.

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN