Sağlık

Faranjit Nedir? Faranjit’e Ne İyi Gelir, Faranjit’in Nedenleri Nelerdir?

Faranjit Nedir? Faranjit’e Ne İyi Gelir, Faranjit’in Nedenleri Nelerdir?

Faranjit, ağız ve burun boşluğunun arka kısmında bulunan farinksin yani yutağın iltihaplanması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bulaşıcı bir hastalık olmasının yanında, tedavinin gecikmesi ile bronşite dönüşebilir ve ciddi bir sorun haline gelebilir. Faranjit’e yakalanma nedenlerinin büyük bir bölümünü viral vakalar oluşturmaktadır. Örneğin, faranjit’in oluşmasına yol açan en önemli neden adeno virüsleridir. Bakteriyel nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilen faranjit, nadiren de olsa ağızda meydana gelen mantar enfeksiyonları sonucu gelişebilir.

Faranjit’in Nedenleri Nelerdir?

  • Tozlu ortamlarda bulunmak,
  • Sigara kullanmak,
  • Aşırı soğuk veya sıcak yiyecekler tüketmek,
  • Boğazın sık sık temizlenmesi,
  • Çürük dişlerin tedavi edilmemesi.

Faranjit hastalığının tedavisi için, alternatif tıp tarafından sunulan seçenekler oldukça fazladır. Faranjit, iki çeşidi olan bir hastalıktır ve her ikisinin tedavi edilebilmesi için birçok bitkisel çözüm yolu mevcuttur. Bunlardan en önemlileri; tarçın, adaçayı, papatya çayı, mirra ve hatmidir. Bu çaylar sadece faranjit’e iyi gelmez, ayrıca immün sistemin güçlenmesine de katkı sağlar.

Faranjit

Bakteriyel nedenlerden dolayı ortaya çıkan faranjit’te antibiyotik kullanımı şarttır. Antibiyotik tedavisinin yeterli düzeyde olmaması, bademcik apsesi ve nefrit gibi hastalıkları da ortaya çıkarabilir. Bundan dolayı, tedavinin olumlu sonuç verene kadar devam ettirilmesi gerekir. Özellikle kaloriferlerin sebep olduğu boğaz kuruluğu tahrişe yol açmaktadır. Bunu önlemek için kaloriferlerin üstüne bir bardak su koyulur. Bu sayede ortamın nem dengesi de sağlanmış olur. Bunun yanında bol su tüketimi de faranjit’in tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır.

Faranjit’e Ne İyi Gelir, Faranjit Nasıl Geçer?

Doktorun tanısı, önerileri ve tedavisi dışında, yine doktora danışılarak faranjit hastalığının tedavisinde doğal çözüm yollarından faydalanılabilir. Aşağıda listelediğimiz bitkisel yöntemleri uygulamadan önce, sağlık durumunuzu mutlaka göz önünde bulundurun.

Sarımsak: Göğüs ağrıları için oldukça etkili ev ilaçlarından biridir. Düzenli sarımsak tüketimi, kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkma riskini azaltmaktadır. 2-3 diş sarımsağı suya katarak içmek veya ağızda çiğnemek, faranjit tedavisine katkı sağlar. Sarımsak doğal bir antibiyotiktir ve birçok hastalığa iyi gelir. Hastalık sırasında tedavi sürecini hızlandıran sarımsağı cacık içerisine kullanarak da tüketebilirsiniz.

Faranjit Nedir

Bal: Eski dönemlerden beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bal, doğal antibiyotik özelliği olan bir besindir. Güçlü mikrop kırıcı özelliği ile faranjit sorunlarını azaltmaya katkı sağlayabilir.

Zencefil: Üst solunum yollarını açmaya yardımcı olan zencefilin, mikrop kırıcı özelliği de vardır. Etkili antioksidanlar arasında yer alan zencefil, faranjit tedavisinde de kullanılır.

Zerdeçal: Solunum yollarının ve boğazın mikroplarda korunması için oldukça etkilidir. Aynı zamanda göğüs ağrılarına da iyi gelir. Yarım çay kaşığı zerdeçalı bir bardak süt içerisine koyun ve kaynatın. Soğumasının ardından biraz bal ekleyin ve bu karışımdan günde 3 kez için. Kısa bir süre sonra faranjit etkilerinin azaldığını göreceksiniz.

Fesleğen: Magnezyum içeren ve kan akışını hızlandıran bir bitkidir. Ayrıca etkili bir antioksidandır. Bu sayede faranjit’e karşı etkili olabilir. Üst solunum yollarının rahatlamasını da sağlar. Fesleğen yapraklarını çiğneyebilir veya fesleğeni suda kaynatarak içebilirsiniz.

Nane: Faranjit’e karşı etkili olan diğer bir bitkide nanedir. Faranjit nedeniyle tahriş olan boğazın tekrar toparlanmasını sağlar. Ayrıca solunum yolları için faydalıdır. Nane yapraklarını çiğnemek veya suda kaynatıp buharını solumak faydalıdır.

Faranjite Ne İyi Gelir

Limon: Faranjit’e en iyi gelen meyvelerden biridir ve C vitamini açısından da oldukça zengindir. Boğazlarda faranjit nedeniyle meydana gelen tahrişin kısa sürede iyileşmesi için, limon suyuyla gargara yapılabilir. Limon, boğazın mikroplardan temizlenmesi için de oldukça etkilidir.

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN