Teknoloji

2017’nin En İyi Çamaşır Makineleri Hangileridir?

2017’nin En İyi Çamaşır Makineleri Hangileridir?

Günümüzde teknolojinin kat ettiği büyük gelişim sayesinde, insan yaşamında harcanan enerjinin büyük bir bölümü azaltılmış oluyor. Ev hanımlarının büyük efor sarf ederek giriştiği günlük ev işleri, artık son teknoloji beyaz eşyaların yaygınlaşmaya başlamasıyla beraber yorucu tempolarda gerçekleşmiyor. Bu beyaz eşyaların fiyatlarının geçmişe göre günümüzde aşırı pahalı olmaması, her evde bir çamaşır makinesi ve çeşitli beyaz eşyaların bulunmasını sağlıyor.

Temizlik kavramının toplumumuzda yeri şüphesiz çok büyük; kişisel beden temizliğinden sonra kişilerin giyecek oldukları çamaşır ve kıyafetlerin de temiz olması önemlidir. Eski dönemlerde çamaşır yıkama işlemleri sulak alanlarda yapılırdı. Taşlara vurarak temizlenen çamaşır ve kıyafetler daha sonrasında açık havada kurumaya bırakılarak giyilmeye hazır hale getirilirdi. Hem zaman, hem de harcanan enerji bakımından bu işlemler kadınlar için çileye dönüşebiliyordu. Artık günümüzde çamaşır makineleri var ve bu makineler sayesinde hijyenik bir şekilde çamaşırlar otomatik olarak yıkanabiliyor. 1908 yılında Alva John Fisher’ın icat ettiği çamaşır makinesi, duruma bu açıdan bakıldığı zaman en önemli buluşlardan biri olarak değerlendirilebilir.

Çamaşır makinelerinin ana çalışma prensibi elektrik ve motora bağlıdır. Elektrik motoru kullanılırken, suyu boşaltmak için su boşaltma motorları kullanılır. Elektronik devreler sayesinde işlemler otomatik olarak gerçekleşir. Su doldurma ve boşaltma işlemleri için manuel olarak hareket etmeye gerek yoktur. Üzerindeki düğmeler çamaşırın yıkanma süresini belirler, ayrıca çamaşırların renk ve kumaş çeşitlerine göre programlar bulunur. Derecelerle belirlenen sıcaklık ayarları sayesinde istenilen derecede çamaşır yıkanabilir. Günümüzde teknolojinin egemen hale gelmesi ile birlikte, makinelerin sensörleri kumaşın ihtiyacı olan yıkamayı otomatik olarak belirleyebilmektedir.

Ülkemizde çamaşır makinesi üzerine satışı gerçekleştiren birçok firma bulunmaktadır. Öğrencisinden yetişkinine, lüks yaşayanından orta gelirlisine, bütün kesimlerden insanların kullanabildiği çamaşır makinelerinin fiyatları alım gücüne ve bütçeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Ülkemizde 1950 yıllarında ilk kez Arçelik tarafından çamaşır makineleri satışa sunulmuştur. Devamında ise birçok firma pazara dahil olmuş ve beyaz eşya sektöründe büyük bir rekabet yaşanmaya başlamıştır, bu rekabet sonucunda da farklı modellerde çamaşır makineleri ortaya çıkmıştır.

İnsanlar, hangi çamaşır makinesinin tercih edilmesi gerektiği konusunda sıkça düşünürler, çünkü alınan makinenin uzun süre dayanması, herhangi bir arıza vermemesi önemlidir. Toplumumuzda beyaz eşyalar “bir kere” alınır, ikinci defa alınan ise lüks sınıfına dahil olur. Bu nedenle alınması düşünülen çamaşır makineleri hakkında araştırmalar yapılmalı ve en doğru sonuca varılmalıdır. Bizler de “2017’nin En iyi çamaşır makineleri hangileridir?” sorusunun cevabını sizler için derledik.

Arçelik Çamaşır Makinesi

Arçelik Çamaşır Makinesi

Türkiye beyaz eşya pazarının büyük bir kısmını elinde tutan Arçelik, ortaya çıkardığı kaliteli beyaz eşya modelleri ile dikkat çekmektedir. 1950’li senelerde ilk kez çamaşır makinesi çıkaran firma, yaklaşık 70 yıllık mazisinde insanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir firma haline gelmiştir. Müşteri memnuniyetinin üst düzey olması, Arçelik markasının güvenilir bir firma olduğunu ortaya koymaktadır. Çamaşır makinelerinde oluşturulan eşsiz tasarımlar, sessiz çalışma modları, yıkama programları Arçelik’in fark yaratan özellikleri arasındadır. Teknik servis ağı diğer markalara göre daha geniş çaplıdır. Fiyat aralıkları ise 850 TL ve 4000 TL arasında değişen Arçelik’in, en çok rağbet gören çamaşır makinesi modelleri ise şunlardır: 9127 N 9 KG, 6083 Y, 5104 FYE, 9103 YPS 9 KG ve 5104.

LG Çamaşır Makinesi

LG Çamaşır Makinesi

LG firması slogan olarak “Life is Good” sloganını seçmiştir ve LG’nin açılımı da bu cümledir. Güney Kore’nin ve dünyanın lider markalarından biri haline gelen LG, ortaya çıkardığı birçok elektronik ürün ve beyaz eşya ürünü ile takdir toplamaktadır. Akıllı telefon ve televizyonlar üzerine yoğunlaşan LG firmasının, ayrıca beyaz eşya alanında da çalışmaları bulunmaktadır. En son teknolojiyi kullanarak satışa sundukları çamaşır makineleri yoğun talep görüyor. 7 kilodan 12 kiloya kadar uzanan çamaşır hacimlerine sahip olan LG çamaşır makinelerinin program özellikleri diğer markalarla kıyaslandığında ileri teknolojidir. Fiyatları 1100 TL ve 4500 TL arasında değişen LG çamaşır makinelerinin en çok tercih edilen modelleri arasında şunlar bulunmaktadır: FH2B8TDWA 8 KG, F14A7FDS5 9 KG, FH4U2VDNP09.

Bosch Çamaşır Makinesi

Bosch Çamaşır Makinesi

Almanların dünya üzerinde ses getiren firması olan Bosch, ülkemizde ve dünyada beyaz eşya sektöründe zirvenin ortakları arasında yer almaktadır. Teknik servis desteğinin diğer markalara göre daha geniş olması, çamaşır makinelerinin program çeşitliliğinin fazla olması, dayanıklı malzemelerden üretiliyor olması gibi faktörler insanları Bosch ürünleri kullanmaya itmektedir. Ayrıca tasarım bakımından Bosch markasının bir adım önde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çamaşır makinelerinde fiyat aralıkları ise 1000 TL ve 4500 TL arasında değişmektedir. En çok tercih edilen modellere baktığımızda şunları görmekteyiz: WAW2856XTR, WAT24480TR, WAY287x3 TR.

Miele Çamaşır Makinesi

Miele Çamaşır Makinesi

Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan Miele, beyaz eşya sektöründeki önemli markalar arasında yer almaktadır. Aynı Bosch gibi bir Alman markası olarak karşımıza çıkmaktadır. Fiyat olarak pahalı kabul edilebilir, ancak verilen paranın karşılığı olarak dayanıklı ve yüksek performansta çalışan bir çamaşır makinesine sahip olmak mümkündür. Ülkemizde servis ağının çok geniş kitlelerde olmaması, Miele markasının bir eksiği olarak görülebilir. Fiyatları 1100 TL ve 6000 TL arasında değişmektedir ve en çok satılan modelleri; WDA 101 WCS ve WKB 120 WCS’dir.

Vestel Çamaşır Makinesi

Verstel Çamaşır Makinesi

Ülkemizde beyaz eşya alanında önemli atılımlar yapan Vestel, son olarak akıllı telefon pazarına dagirerek “Vestel Venüs” modellerini piyasaya sürmüştür. Ancak firmanın asıl yerinin beyaz eşya sektörü olduğunu unutmamak gerekir. Çamaşır makinelerinde ucuz sayılabilecek fiyatlar belirleyen Vestel, kalite ve güven açısından akıllarda soru işaretleri oluşturmayan bir firmadır. Kullanıcıların memnuniyetleri ile ilgili geri bildirimler, Vestel markasının en fazla tercih edilen çamaşır makineleri arasında yer bulmasını sağlamıştır. Teknik servis desteğinin de istenilen seviyelerde olduğu Vestel çamaşır makineleri, 700 TL ve 2500 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmaktadır. En çok tercih edilen ürün modelleri ise şunlardır: Hızlı 9912 TE, EKO 5708 T, Hızlı 10912 TT ve EKO 9711 TI A+++ 9 KG.

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN