Teknoloji

2017’nin En İyi Bulaşık Makineleri Hangileridir?

2017’nin En İyi Bulaşık Makineleri Hangileridir?

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaşamımızı kolaylaştırabilecek birçok teknolojik ürün ortaya çıkmaktadır. Geçmişe nazaran bu ürünlere daha çok ihtiyaç duyulmasının sebebi ise yaşam tarzımızın ve yaşam şartlarının da değişime uğramasıdır. Eskiden çamaşır makinesi yokken leğenler, elektrikli süpürgeler yokken süpürge ve gırgırlar kullanılırdı. Fiziksel olarak gösterilen efor sonucunda yorgunluk baş gösterir ve ev hanımları için bu tür ev işleri bir eziyet haline gelirdi. Özellikle her yemek sonrasında ortaya çıkan dev yığınlar halindeki bulaşıkları temizlemek ayrı bir çabaya konu olurdu. Günümüzde artık bu işler için elektronik aletlerden yardım alınıyor. Teknolojinin amacı zaten insan yaşamını kolaylaştırmak değil midir? Bu durumda ortaya çıkan çamaşır ve bulaşık makineleri, elektrikli süpürgeler, son teknoloji fırınlar, elektronik mutfak aletleri ve kombiler insanların yoğun efor sarf ederek yorulmalarının önüne geçilmesine yardımcı oluyor.

Dünyanın ilk bulaşık makinesi 1800’lü yılların sonlarına doğru Amerikalı mucit Josephine Cochrane tarafından icat edilmiştir. Buharlı makinelerden elektronik makinelere geçilmesiyle birlikte, bütün makinelerde olduğu gibi bulaşık makinelerinde de büyük değişimler yaşanmaya başladı. Modern çağın içinde yaşanmaya başlanması bu makinelere olan ihtiyacı zorunlu bir hale getirdi. Artık hemen hemen her evde bir bulaşık makinesi var. Özellikleri, tasarımları ve farklı nitelikleriyle beraber bulaşık makinelerinin piyasadaki fiyatları farklılık gösterebiliyor.

Bulaşık hacmiyle de doğru orantılı olarak makinelerin fiyatları 1000 TL ve 5000 TL arasında değişebiliyor. Türk insanı için bu tür harcamalar ‘lüks’ sınıfına girebileceğinden dolayı, alınmak istenen bulaşık makinesi detaylıca bir inceleme ve araştırmaya tabi tutulur. En uygun ürün belirlenir ve fiyatları analiz edilir. Alınacak olan makinenin uzun yıllar dayanması ve herhangi bir arıza çıkarmaması çok önemlidir. Bir bulaşık makinesinin 20 farklı programı olabilir, ancak makineyi alan kişilerin gerçek anlamda kullanabileceği program miktarı en fazla 5 olmaktadır. Bu yüzden seçim yaparken program sayısına göre değil, ihtiyaca göre hareket edilmelidir.

Arçelik Bulaşık Makinesi

Arçelik Bulaşık Makinesi

Ülkemizin lider firmaları arasında bulunan ve Koç grubuna ait bir marka olan Arçelik, 1955 yılında beyaz eşya üzerine faaliyetlerine başlamış ve günümüze kadar birçok beyaz eşya ürününde iyi satış rakamları elde etmiştir. Türkiye pazarında büyük bir ivme yakalayan Arçelik, beyaz eşya alanında insanlar tarafından en fazla tercih edilen marka konumuna gelmiştir. Teknik servis hizmetinin geniş alanlara yayılması, bu markayı tercih etmek için kuvvetli bir sebeptir. Genellikle Arçelik bulaşık makineleriyle ilgili şikayet alan konulardan biri, bulaşık makinesinin yıkama esnasında bardakları çizmesi ve deforme etmesi üzerinedir. Firma geçtiğimiz yıllarda bu şikayetler üzerine bir açıklama yapmıştır. Çıkarılan son teknoloji bulaşık makinelerinde bu sorunların ortadan kalktığı belirtilmiştir. Arçelik bulaşık makinelerinin fiyat aralıkları 800 TL ve 3000 TL arasında değişmektedir. Son dönemde en çok rağbet gören bulaşık makineleri ise şunlardır: 9261 SB, 9485 Fİ 8 Programlı, 9360 Fİ Ankastre ve 6243 L.

Siemens Bulaşık Makinesi

Siemens Bulaşık Makinesi

Dünyaca ünlü bir marka olan Siemens, elektronik ürün ve beyaz eşya pazarında lider konumdaki markalar arasında yer almaktadır. BSH grubu tarafından üretilmektedir. Bulaşık makineleri özel kılan şey olarak şık tasarımları karşımıza çıkmaktadır. Birçok farklı ürünün tasarımında Siemens markası farklılık yaratmaktadır. Bulaşık makinelerinin sessiz bir şekilde çalışması, Siemens markasının tercih edilmesindeki en önemli etkendir. Ayrıca hızlı programlarının kullanışlı olması nedeniyle çok sayıda kişi Siemens markasından memnuniyet duymaktadır. Tezgah altı ve ankastre modelleri en çok rağbet gören ürün çeşitleridir. Fiyat aralıkları yaklaşık olarak 800 TL ve 4000 TL arasında seyretmektedir. SN278I03TT modeli fiyat olarak 3500 TL’nin üzerinde olsa da, birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

Bosch Bulaşık Makinesi

Bosch Bulaşık Makinesi

Almanların bilinen markası Bosch, beyaz eşya alanındaki tecrübesiyle birlikte dünyada ve ülkemizde en fazla tercih edilen beyaz eşya markaları arasında yer almaktadır. Bosch Türkiye pazarının yaklaşık üçte birine sahiptir. Son teknolojiyi kullanarak ortaya çıkardıkları ürünleri müşteriler tarafından beğeniyle kullanılmaktadır. Ayrıca “doğa dostu” temasını ustalıkla kullanmaları neticesinde iyi bir pazarlama stratejisi elde etmişlerdir. Bulaşık makinelerinin en büyük özelliği “paslanmaz çelik” olmasıdır. Renk olarak siyah, beyaz ve gümüş modelleri yoğun talep görmektedir. 8’e kadar program seçeneği, kullanışlı çekmeceleri, ışık ve aydınlatmaları, hijyenik yıkama özellikleri sayesinde Bosch, sektördeki lider markalardan biri haline gelmiştir. Fiyat aralıkları 750 TL ve 4000 TL arasında değişmektedir, en çok satın alınan modelleri ise şunlardır: SMS68L22TR, SMS43D08TR, SMS30E02TR ve SMS73L08TR.

Profilo Bulaşık Makinesi

Profilo Bulaşık Makinesi

BSH grubu bünyesinde yer alan Profilo, beyaz eşya sektöründe adından sıkça söz ettiren oldukça önemli bir markadır. Profilo markasına ait birçok beyaz eşya ürününün üretimi ülkemizde yapılmaktadır. “Dayanıklı ev aletleri” sloganını benimseyen marka, bu sloganın hakkını vermektedir. Profilo’dan alınan bulaşık makinelerinin en az arıza oranına sahip olan makineler olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır. Teknik servis ağının etkili çalışması yine bu markaya olan yönelimin bir nedenidir. Profilo bulaşık makinelerinin fiyatları ise 700 TL ve 3000 TL arasında değişmektedir. En çok tercih edilen modelleri şunlardır: 4 Program İnox, BM6280MG 6 Program, BM4283EG A + 4 Program.

Vestel Bulaşık Makinesi

Vestel Bulaşık Makinesi

Yerli üretimin dinamiklerinden biri olan Vestel, uzun yıllardır Türk beyaz eşya sektöründe varlık gösteren markalar arasında yer almaktadır. Gelişen teknolojiye uygun olarak ürünlerini piyasaya süren Vestel’in memnuniyet oranı da iyi derecededir. Fiyatlarının pahalı olmaması, bir anlamda aile bütçesini aşmaması bu markaya olan yönelimi artıran bir etkendir. Ancak satın alınan bulaşık makinelerinde arızalar yaşanabileceğini unutmamak gerekir. Vestel bulaşık makinelerinin en çok tercih edilen modelleri ise şunlardır: BM 301 – G, BM 401 – I, BMJ – L 505 GE 5 Program.

Franke Bulaşık Makinesi

Franke Bulaşık Makinesi

Bulaşık makinelerinde yüksek kalitenin izlerini görebileceğiniz markalardan biri de Franke markasıdır. 1911 yılında şirkete ismini veren Hermann Franke tarafından kurulmuştur ve İsviçreli bir firma olma özelliği taşımaktadır. Bulaşık makinelerinde ortaya çıkan estetik değeri yüksek ankastre ürünler rağbet görmektedir. 5’ten 10’a kadar program seçenekleri, enerji tasarrufları, tasarımları, performansları gibi faktörler Franke markasını tercih edilebilir bir pozisyona getirmektedir. Tüketici memnuniyetine ağırlık vererek, ürünlerinden memnuniyet sağlanmasını ilke edinmiştir. Fiyatları biraz yüksektir, ancak verilen paranın karşılığını tam olarak almak mümkündür. Franke’nin en çok tercih edilen ürün modelleri ise şunlardır: FDWS 55 MS, FDWS 614 D A + XS, FDW612E6PA.

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN